Kajonin taksien saatavuus paranee erittäin merkittävästi.

Kajonilla aloittaa huhtikuun aikana 160 uutta kuljettajaa. Asia varmistui uuden liikennepalvelulain vahvistuttua. Liikennepalvelulain muutos koskee viranomaisen järjestämän paikallistuntemuskokeen poistamista. Kajon on kouluttanut omassa koulutuskeskuksessaan kaikille kuljettajilleen paikallistuntemuksen. Kuljettajat ovat suorittaneet myös kaikki muut viranomaistutkinnot. Kuljettajat pääsevät aloittamaan heti kuljettajakortin Trafilta saatuaan.

Uuden liikennepalvelulain vaikutus taksinkuljettajien saatavuuteen on koko toimialalle erittäin merkittävä. Kajon on kouluttanut heinäkuun jälkeen yli 400 kuljettajaa. Uudet kuljettajat työllistyvät pääosin Pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Turkuun sekä Lappeenrannan alueelle.

Kajon pyrkii kouluttamaan vielä ennen kesää lähes saman verran uusia kuljettajia.

Kajon uskoo uuden lain voimaantultua toimialan pitkäaikaisen työvoimapulan helpottavan erittäin merkittävästi.

Lisätietoa
Tapani Eronen, 050-3516531.

Linkki lakimuutokseen valtioneuvostosta: https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f806229c3

Yleistietoa Kajonista:

Kajon on vuonna 1997 toimintansa aloittanut, Suomen suurin suomaisomisteinen Taksi- ja tilauspalvelualan perheyritys. Yritys palvelee lukuisilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Kajonin-konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 n. 16M€ ja yhtiö tuotti n. 1,3 miljoonaa kuljetustapahtumaa. Konsernissa on omia sekä yrittäjien autoja n. 250 ja välitysjärjestelmässään lähes 500 autoa. Konserni työllistää suoraan n. 350 henkilöä ja henkilömäärän ennustetaan lähes kaksinkertaistuvan vuoden 2019 aikana.