Julkisuudessa on viime aikoina ollut keskustelua taksilain vapautumisen vaikutuksesta taksikyytien hintoihin. Keskustelun mukaan asiakkaat odottavat hintojen laskua, mutta taksiyrittäjät odottavat hintojen nousevan.

Näin ei kuitenkaan usko kaikki taksiyrittäjät. Kajon Oy on Suomen suurin kotimainen taksiyritys, ja Kajonilla uskotaan hintojen reiluunkin vaihteluun lakimuutoksen 1.7.2018 jälkeen. Taksihinnoittelu kokee rajun rakennemuutoksen – ruuhkahuippuina taksin hinnat varmasti nousevat, mutta välillä taksin voi saada erittäin edullisesti. Taksiyhtiöt ottavat varmasti mallia hinnoittelusta lentoyhtiöiltä, joilla hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan.

Asiakkaille taksilla ajo on jatkossa läpinäkyvämpää, taksien pitää ilmoittaa kuljetuksen hinta jo etukäteen. Myös kysyntäpiikkeihin vastaaminen on helpompaa, sillä autojen määrä tulee nousemaan ja taksiyrittäjä voi itse päättää, milloin autot ovat ajossa. Tähän vaikuttaa myös se, että ravintolat ovat jatkossa auki pidempään, joten kotiinpaluupiikki jakaantuu useammalle tunnille. Uuden alkoholilain myötä Kajon selvittää mahdollisuutta tarjoilla menojuomia Exclusive-kuljetuksissa.

Kajon uskoo vahvasti taksialan tulevaisuuteen – yritys laajentuu kesän myötä usealle paikkakunnalle, ja palkkaa vuoden 2018 satoja uusia kuljettajia. Kajon kouluttaa omia kuljettajiaan omassa koulutuskeskuksessaan sekä myös käytännössä, esimerkiksi talviajoa harjoiteltiin yli sadan kuljettajan voimin Kajon On ice -tapahtumassa.

Lisätietoja
Tapani Eronen, Operatiivinen johtaja, tapani.eronen@kajon.fi, 050 351 6531
Jaana Ehrnrooth, Markkinointijohtaja, jaana.ehrnrooth@kajon.fi, 050 339 4940